DSC05977

Har alltid lurt på hvordan folk lager de fine kanelknutene, så måtte prøve å lage det jeg også. Ble litt rustikke, men det er jo bare skjarmerende!

Bolledeig:

100g sukker

100g margarin

50g  gjær

4dl  melk

700g mel

Smelt margarin og ha i melken. Bland alt det tørre også bland det våte og det tørre sammen. SÅ enkelt!

La heve til dobbel størrelse.

Så til den vanskelige delen, å lage knutene:

Elt deigen godt:

DSC05922

Kjevle den så ut (husk å ha mel under deigen ellers sitter den fast i bordet) og smør på kanel og sukker blandingenDSC05930

Brett så den ene halvdelen over den andre og skjær i strimler.DSC05939

Snurr strimlene.DSC05943

og tvinn den rund fingeren så den blir slik:DSC05938

Tatta, kanelknute! (eller noe sånt..)DSC05945

La etterheve 30min og stek på 220 grader i ca.10min Voila!DSC05959