DSC086562 DSC085863 DSC086025 DSC086177

Søtt, syrlig og sprøtt. Sitronterte er en favoritt hos mange. Her er oppskriften.

 

Mørdeig

420g Hvetemel

120g Melis

2 klyper Maldonsalt

50g Mandelmel

210g Smør

2 Eggeplommer

Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør i kjøkkenmaskinen til det ser ut som sand. Rør deretter inn eggeplommene. Sett i kjøleskap i minst 30 min. Kjevle ut deigen, ca 1 cm tykk og legg i godt smurt paiform. (Jeg bruker paiform med løs bunn, genialt!)

Stek på 180 grader i 20-25min

 

Sitronkrem

6 Egg

Skallet av 3 sitroner

240g Sitronsaft

300g Melis

190g Mykt smør

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker til det tykner. Avkjøl til romtempratur og rør inn mykt smør.

 

Marengs

6 Eggehviter

40g Sukker

180g Melis

Visp eggehvitene til det skummer ha i sukkeret og visp til det er oppløst. Sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet og ha i melis litt etter litt, kjør til du får en glatt marengs (lyset reflketeres i marengsen).

 

Avkjøl paibunnen å ha i sitronkrem. Sprøyt på marengs, gjerne brenn marengsen litt på toppen med en parafinbrenner. Voila!