esc09549

Høsten har kommet for fullt de siste dagene, og det har vært kaldt å deilig ute. Høsten er min favoritt årstid, den er bare så koselig. Fyr i peisen, pledd og stearinlys. Rødvin og mørke kvelder. Høsten er også tiden for varme gryter og supper. Erkenorske fårikål har faktisk blitt en av mine favoritter, men den står min kjære alltid for. Og jeg lager alltid blomkålsuppe, noe barna elsker. Denne gangen ble det blomkålsuppe med en litt annen vri og den ble helt nydelig kremet og god.

Blomkålsuppe med søtpotet og smørstekt kantarell

1 blomkål

1 søtpotet

2 mellomstore poteter

2l vann

2 buljongterninger

1 pk fløte

salt og pepper

1 pk kantarell

Smør til steking

Skrell blomkål, søtpotet og potet og kok det mørt i vann med buljong. Ca 30 min. Ta suppen av platen.

Bruk stavmixer eller foodprosessor og kjør blandingen helt glatt, bland inn fløten (jeg bruker kremfløte). Smak til med salt og pepper.

Stek kantareller i smør til de er sprø og ha i suppa rett før den spises. Bon apetit!

esc09557 esc09572